Ροή

ΑΞΙΟΙ ΠΡΕΥΣΒΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΤΡΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΛΑΟΙ!!!!
Συμμετοχή της ΣΤΕΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ κ ΦΙΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ <<ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ>>,στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων,σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας και την UNESCO,πραγματοποίησαν με απόλυτη επιτυχία, στις 21/7/2017 ,το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
Την εκδήλωση ετίμησαν εκλεκτοί προσκεκλημμένοι με κορυφαίο τον Υπουργό Πολιτισμού της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας, Κον Gin,συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Κον Regi.
Ο χώρος που έγινε η εκδήλωση ήταν κατάμεστος από κόσμο,ο οποίος παρακολούθησε ενθουσιασμένος χορούς από την Κίνα, την Αίγυπτο , την Αφρική και φυσικά από την Ελλάδα μας.
Την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η αρμόδια για τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Κα Νία Κουμπουρόζου.
Η ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ κ ΦΙΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ << ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ >>, συμμετείχε με δυο χορευτικά τμήματα.Το ένα χόρεψε χορούς του Ιονίου και το άλλο χορούς της Πελοποννήσου.Τα χορευτικά της Στέγης ήταν τα μοναδικά από όλη την Πελοπόννησο και όλη την Νοτιοδυτική Ελλάδα.Εκπροσώπησαν την περιοχή μας επάξια,χόρεψαν με κέφι ,ξεσήκωσαν τούς θεατές και καταχειροκροτήθηκαν.
Ο Υπουργός Πολιτισμού της Κίνας ,μέσω του προέδρου Κου Παναγιώτη Φραντζή,κάλεσε την Στέγη να λάβει μέρος για δεύτερη φορά στο δικό τους Διεθνές Φεστιβάλ, στο Πεκίνο.
Πολύ ενδιαφέρον και πολύ σημαντικό για την Πάτρα και την περιοχή μας γενικότερα , είναι η συμφωνία του προέδρου της Στέγης Κου Παναγιώτη Φραντζή με την Κα Νία Κουμπουρόζου και τον Κινέζο Υπουργό Πολιτισμού να αναλάβει η Στέγη να διοργανώσει το επόμενο Διεθνές Φεστιβάλ στην Πάτρα.Ο Κος Φραντζής δεσμεύτηκε ότι η Στέγη θα διοργανώσει ένα καταπληκτικό Φεστιβάλ και πρότεινε στον Κινέζο κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ της Πάτρας να τον ξεναγήσει στην Αρχαία Ολυμία,στην Επίδαυρο,στις Μυκήνες στους Δελφούς και φυσικά στα ιστορικά Καλάβρυτα.Ο υπουργός δέχθηκε με πολύ μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό.
ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ ΠΑΡΔΟΣΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ κ ΦΙΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ << ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ>>.μια νέα πολιτιστική δύναμη της πόλης μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια