Ροή

3-4η Ημέρα και ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ




Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τετραήμερη επίσκεψη αντιπροσωπείας τις Κίνας με επικεφαλή τον αντιπρόεδρο της Διεθνούς Συνδέσμου  Πολιτιστικών Συναλλαγών του Πεκίνου Jin Rishun και του Δήμου του Πεκίνου καθώς και επαγγελματίες  χορευτές, προσκεκλημένη και φιλοξενούμενοι  της Στέγης  Πολι τισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας ‘’Αγία Λαύρα’’  των Δήμων Πατρέων και Καλαβρύτων.
Αντιπροσωπεία του Δήμου Πεκίνου μαζί με το χορευτικό τους συγκρότημα, επισκέφθηκε την Πάτρα, στις 19, 20 και 21 Αυγούστου, προσκεκλημένοι του Δήμου Πατρέων, της ΔΕΥΑΠ και της Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών Πάτρας ..
Στο Δήμο Πατρέων έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίσκεψη της κινεζικής αντιπροσωπείας και προετοιμάζονταν αρκετούς μήνες πριν για την άρτια φιλοξενία των προσκεκλημένων
Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη, οι Κινέζοι είχαν συναντήσεις με την Δημοτική Αρχή, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ και το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας», ενώ επισκέφτηκαν διάφορα αξιοθέατα της Πάτρας συνοδευόμενοι και από το Δ.Σ της Στέγης .
Η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας ανταποδίδοντας και αυτή την πρόσκληση και την πολύ εγκάρδια φιλοξενία πού είχαν τα μέλη της όταν είχαν πάει στο Πεκίνο,μαζί με τον δήμο της Πάτρας συνδιοργάνωσαν Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Πάτρα.
Ένα Φεστιβάλ με απόλυτη επιτυχία.Στις 20/8/2018 ,το ανοιχτό θέατρο της Κρήνης όπου διεξήχθη, ξεχείλισεf από κόσμο που έσπευσε να γνωρίσει την κουλτούρα ενός μακρινού λαού της Άπω Ανατολής.Μια βραδιά μαγική!!!!Με φόντο την φωτισμένη Πάτρα και με μουσική και χορούς πρωτόγνωρους αλλά και ελληνικούς, όσοι είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν απόλαυσαν ένα υπερθέαμα.Ένα κράμα κουλτούρας ,μία μίξη πολιτισμών.
Ο πρόεδρος Παναγιώτης Φραντζής και τα μέλη της Στέγης,επεφύλαξαν μιά έκπληξη στον εκπρόσωπο του υπουργείου πολιτισμού της Κίνας Jin Reshun.Παρουσιάστηκαν στην σκηνή με μια τούρτα γενεθλίων τραγουδώντας το Happy Birthay.Aυτό δείχνει πόσο στενούς δεσμούς έχει συνάψει η Στέγη με την Κίνα.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό καλωσορίσματος του χορευτικού σχήματος από το μακρινό Πεκίνο, αλλά και των άλλων χορευτικών, τοπικών σχημάτων, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκης Πετρόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα», Παναγιώτης Φραντζής, έδωσε τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στον πολιτισμό στο Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα και στον υπεύθυνο του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, Χρήστο Γιαννόπουλο.
Έλαβαν μέρος τα χορευτικά
Το χορευτικό του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου της Πάτρας
Το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου της Κρήνης
Το χορευτικό της Κινεζικής αποστολής
Το χορευτικό της Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας
Εκδήλωσεις σαν αυτές συμβάλλουν πολύ στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.
Ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Φραντζής Παναγιώτης  δήλωσε πως η επόμενη συνάντηση θα γίνει στο Πεκίνο και σύντομα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια