Ροή

ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ Η ΣΤΕΓΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ

ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ
Η ΣΤΕΓΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ
Η Στέγη Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας Αγία Λαύρα σε ένα κατάμεστο Στάδιο με πάνω από 60.000 θεατές απόλαυσε την μεγάλη συναυλία του "Όλοι μαζί μπορούμε" στο εμβληματικό "Καλλιμάρμαρο " στάδιο, την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019. Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στη μεγάλη συναυλία που ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα λαϊκό συνθέτη, Χρήστο Νικολόπουλο. Σ’ ένα κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο μεγάλοι καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους και ταξίδεψαν όλους όσους βρέθηκαν στη μεγάλη συναυλία: Κωνσταντίνος Αργυρός, Μελίνα Ασλανίδου, Δέσποινα Βανδή, Στέλιος Διονυσίου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Μανώλης Λιδάκης, Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάολα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιάννης Πλούταρχος, Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος, Γιάννα Βασιλείου, Παναγιώτης Τσαφαράς.
Όλοι οι καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή προκειμένου να τραγουδήσουν και να τιμήσουν τον Χρήστο Νικολόπουλο για τα 55 χρόνια πορείας του στο ελληνικό τραγούδι. Το εμβληματικό στάδιο στο κέντρο της Αθήνας γέμισε με μαγευτικές μελωδίες του σπουδαίου συνθέτη, που έχουν αφήσει εποχή. Με συγκίνηση, στο ξεκίνημα της συναυλίας όλοι οι καλλιτέχνες τραγούδησαν μαζί «και τι ζητάω; μια ευκαιρία στον Παράδεισο να πάω», ύστατο χαιρετισμό για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο Γιάννης Σπανολιός «του Όλοι Μαζί Μπορούμε», ανακοίνωσε ότι μέρος των εσόδων του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» από τη χθεσινή συναυλία θα διατεθεί στην ένωση «Μαζί για το παιδί», με σκοπό να καλύψει μέρος των εσόδων της προγραμματισμένης συναυλίας των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Νίκου Πορτοκάλογλου που προορίζονταν για τη σίτιση άπορων παιδιών και ματαιώθηκε από τον ξαφνικό θάνατο του Λαυρέντη. Ο Γιώργος Καπουτζίδης παρουσίασε τη συναυλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», προσφωνώντας κάθε καλλιτέχνη που ανέβαινε στη σκηνή, με λόγια που τον χαρακτήριζαν τόσο για την προσωπικότητά του όσο και για την πορεία του στο ελληνικό τραγούδι. Στόχος της συναυλίας ήταν η υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.Η συναυλία ηχογραφήθηκε και θα κυκλοφορήσει σύντομα σε CD από την Panik Records. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στους σκοπούς του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».
Ο πρόεδρος της Στέγης Φραντζής Παναγιώτης τόνισε πως αισθάνεται υποχρεωμένος και ευχαρίστησε τα μέλη του για την μεγάλη τους συμμετοχή , γιατί αυτή η συναυλία δεν είχε στόχο να παρουσιάσει μόνο τα τραγούδια του μεγάλου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Χρήστου Νικολόπουλου, και την ερμηνεία σπουδαίων τραγουδιστών αλλά και να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ,
Για άλλη μια φορά η Στέγη Αγία Λαύρα φροντίζει να είναι πανταχού παρούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια