Ροή

H Στέγη Πολιτισμού κ Παράδοσης Καλαβρυτινών κ Φίλων Πάτρας << ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ>> δίαυλος πολιτισμού !!!


Η Στέγη Πολιτισμού κ Παράδοσης Καλαβρυτινών κ Φίλων Πάτρας <<ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ>>, έχει ανοίξει δίαυλους επικοινωνίας με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους, σε Πανελλαδικό αλλά και σε Διεθνές επίπεδο.
Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Στέγης κος Φραντζής Παναγιώτης και μέλη της Στέγης καθώς και ο πρόεδρος του Ε.Ο.Σ Καλαβρύτων κος Ερμήδεις Χαρίλαος, υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στα ιστορικά και ιερά μνημεία των Καλαβρύτων τον πολιτιστικό σύλλογο Παστίδας Ρόδου <<ΚΑΜΑΡΙ>>.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση προσκύνησαν στις Ιερές Μονές, της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, και μεγάλη εθνική υπερηφάνεια επί δύο ώρες θαύμασαν με την άψογη ξενάγηση του κ. Σάββα Καζάνη, (Αρχαιολόγος- Μουσειολόγος) τα εκθέματα του Μουσείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Τέλος η συγκίνηση έφτασε στο αποκορύφωμα της, όταν έγινε επίσκεψη στον τόπο θυσίας.
Οι Ροδίτες φίλοι μας ενθουσιάστηκαν και η Στέγη δέχτηκε ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφτεί την Ρόδο και να τύχει της ανάλογης υποδοχής και ξενάγησης από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Παστίδας <<ΚΑΜΑΡΙ>>.
Όπως προαναφέραμε η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας <<ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ>> έχει κάνει σοβαρά και μεγάλα ανοίγματα και στο εξωτερικό.
Από 13/4/18 έως 18-4-2018 η Στέγη θα υποδεχτεί και θα ξεναγήσει την πρώτη αποστολή από την Γαλλία από το σύνολο των οκτώ που θα επισκεφτούν τα Καλάβρυτα.
Η αποστολή αυτή θα απαρτίζεται από μέλη του <<Assotiation Franco-Helenique de midi- Pyrenees>>.
Η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας <<ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ>> θα αναλάβει τη ξενάγησει στην περιοχή των Καλαβρύτων και της Αχαΐας.
Θα επισκεφτούν το «Σπήλαιο Λιμνών» στα Καστριά,το «Κλήμα του περιηγητή Παυσανία» στον οικισμό Σελλά Παγκρατίου, τα Μοναστήρια Αγία Λαύρα, Μέγα Σπήλαιο και Ιερά Μονή Μακελλαριάς, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος , το Τόπο Θυσίας, στο λόφο του Καπή,  την μοναδική διαδρομή του Οδοντωτού από τα Καλάβρυτα έως το Διακοπτό μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού, και πολλά άλλα.
Τον Ελληνικό Πολιτισμό την Ελληνική ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας πρέπει να τα κάνουμε γνωστά σε όλους !!!
Η Στέγη το ξέρει πολύ καλά και δουλεύει ακατάπαυστα και ακούραστα γι αυτό!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια