Ροή

ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!!!

ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!!!


Τετραήμερη εκδρομή από της 14-2-2020 έως και την 17-2-2020 πραγματοποίησε η Στέγη Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας Αγία Λαύρα στην Βουλγαρία. BANSKO , ΣΟΦΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ,ΜΟΝΗ ΡΙΛΛΑ και ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ. Με σύμμαχο τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες επισκεφτήκαμε το Μπάνσκο, ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά Κέντρα των Βαλκανίων καθώς διαθέτει 16 πίστες συνολικού μήκους 65 χιλιομέτρων. Κατασκευασμένο στις πλαγιές του όρους Πιρίν, διαθέτει συνολικά 11 αναβατήρες και κλειστό τελεφερίκ μήκους 6315 μέτρων για τη μεταφορά από το Bansko στο χιονοδρομικό κέντρο. Για κάθε ενδεχόμενο, υπάρχουν 100 κανόνια παραγωγής τεχνητού χιονιού. Το υψηλότερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου είναι 2.560 μέτρα και το χαμηλότερο 1000.
Την επόμενη μέρα τα μέλη της Στέγης μείναμε και ξεναγηθήκαμε στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Σόφια, επισκεφτήκαμε ιστορικά μνημεία στο κέντρο, όπως τη Βυζαντινή Εκκλησία της Αγ. Κυριακής, τον περίφημο καθεδρικό ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι, την Όπερα, το Αρχαιολογικό Μουσείο και άλλα αξιοθέατα της πόλης. Το βράδυ διασκεδάσαμε σε κοσμικό κέντρο της Σόφιας και υπήρξε ανταλλαγή κουλτούρας και η δυνατότητα να γνωρίσουμε τοπικούς Βουλγάρικους χορούς.
Την επόμενη μέρα επίσκεψη στην ιστορική Φιλιππούπολη με περιήγηση στην παλαιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια καθώς και τα παλιά αρχοντικά, το Αρχαιολογικό και Εθνογραφικό Μουσείο, την παλαιά εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κ.α.
Την τέταρτη ημέρα το πρόγραμμα είχε επίσκεψη στο Μοναστήρι της Ρίλλας με τα ανεκτίμητα κειμήλια, στο μουσείο του ιστορικού μοναστηριού. Μία έκπληξη περίμενε τα μέλη εκτός προγράμματος, την επίσκεψη και ξενάγηση στα Οχυρά Ρούπελ όπου ένας έμπειρος τελειόφοιτος ιστορικός στρατεύσιμος μας εξήγησε την ιστορία των οχυρών, κλείνοντας έτσι ένα όμορφο αξέχαστο ταξίδι για όλους μας.
Υπεύθυνη για την οργάνωση της επιτυχημένης εκδρομής ήταν η κα Χαρά Κούστα.




































































































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια